RECEPTY
SILVESTROVSKÁ SAMETONOŽKA NA TOPINCE
penízovka sametonohá (sametonožka) - čerstvé plodnice
cibule
máslo
vajíčko
krajíc chleba
sýr na strouhání
sůl, koření dle libosti
Na másle zpěníme cibulku. Mezitím zbavíme sametonožky třeňů, opereme ve studené vodě a tím je zbavíme nečistot.
Vrátíme se k cibulce, která nám mezitím krásně zesklovatěla. Přiložíme k ní propranou nádhernou penízovku sametonohou. Asi 10 minut povaříme, podusíme - jak je kdo zvyklý. Až z penízovky zmizí všechna přebytečná voda, přidáme čerstvě rozklepnuté slepičí vajíčko.
Vložíme do topinkovače krajíc chleba na 2 - 3 minutky.
Nakrájíme čerstvé slaďoučké jablíčko na měsíčky a připravíme si ho na talíř.
Vajíčko na pánvičce moc nemícháme. Jenom trošku. Mám totiž ráda, když vajíčko tvoří větší kousky na topince.
A už nám chlebík vyskakuje z topinkovače. Na křupavou topinku naložíme právě připravenou sametonožkovou směs a ozdobíme nastrouhaným kvalitním sýrem.
Napíšeme muži smsku s textem: "Topinka se sametonožkou je na stole".
Do pár vteřin sedíme oba u stolu a vychutnáváme si silvestrovskou krmi.
Dobrou chuť !
Přeji všem houbařkám, houbařům a houbaříčkům veselého Silvestra a krásný nový rok !!!
Houbám zdar ! Daniela